Natuurhistorisch & Volkenkundig

BIJZONDERE JAVAANSE BELEVENIS IN NVMO

Authentiek Javaans schimmentheater met danseressen

Op 26 en 27 augustus is het NVMO het podium voor twee bijzondere evenementen. Een echte verhalenverteller vertelt uit oude culturen, en een heus schimmentheater met gamelanorkest en danseressen voor een onvergetelijke middag.

Dhalang Donovan van de Korput

Ter afsluiting van het zomerse seizoen van de zomerschool NVMO biedt het NVMO een tweetal spannende dagen gevuld met vertellingen en sprookjes uit andere culturen. Op 26 augustus is dat een uniek debuut van de jonge dhalang Donovan. Een dhalang is een poppenspeler in de Indonesische wajangvoorstelling. Met de authentieke gamelanmuziek en de Javaanse danseressen een bijzondere gebeurtenis in Oudenbosch.

Expeditie Donovan en Petruk,
Maak kennis met de Javaanse cultuur en bezoek dit spannende schimmentheater-sprookje. Beleef de Javaanse poppen zoals ze bedoeld zijn. Dit mag u niet missen! Dhalang Donovan schreef het sprookje ‘Expeditie Donovan en Petruk’. ..de onbaatzuchtige Petruk helpt zijn vrienden door dik en dun totdat...Petruk zelf niets meer te eten heeft. Hij gaat radeloos het bos in en...
Javaans wajangpoppenspel (Nederlandstalig), kaarten: € 10,00. Tijd: 15.00 uur

Sagen en legenden van oude culturen
De andere dag, op 27 augustus, neemt verhalenverteller Kees van Wanrooij de luisteraars mee naar zijn geheimzinnige wereld. Dat doet hij aan de hand van drie vertellingen die zich afspelen in oeroude tijden. Eén van de verhalen gaat over een koningszoon die opgeleid wordt tot Datu (medicijnman) en vele avonturen beleeft. En dankzij de smaragdgroene prinses leert hij ook over de liefde… Voor zowel jong als oud.
Kaarten: € 5,00 , 3 keer 20 minuten. Start: 13.00 uur

Inschrijven/aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

geregistreerd museum

ohoe

facebook   twitter

Volwassenen 4,50 euro
Kinderen (tot 12 jaar) 2,50 euro
Deelname doemiddag  3,50 euro (incl. materiaal)

 

Voor kinderen is een speurtocht beschikbaar.

Groepen van 15 of meer betalende personen 20% korting. Donateurs en CJP gratis.

museum logo